Lépjünk hátra pár lépést a túlbonyolított világunkból.

Bárcsak az emberek emlékeznének ...

Hogy nincs jobb sampon, mint a szódabikarbóna, nincs jobb hajlazító, mint az ecet, nincs jobb fertőtlenítőszer, mint a házi szappan.....

A csalán főzetű víz eltávolítja a korpát és a fejbőrproblémákat, a rozmaringos víz pedig erősíti a hajat és megakadályozza a kihullást, és nincs olyan krémfürdő, mint a tojássárgája....

Hogy a hajadat kamillateával világosíthatod, dióhéjjal sötétítheted, fehér hajadat burgonyahéjvízzel boríthatod, a barna néhány árnyalatát fahéjból, citromból és mézből készült maszkkal világosíthatod...

Hogy a citrusfélék héjának vizével mosogathatsz edényeket, padlót és kristályokat...

Hogy nagyon könnyű nem fogyasztani műanyag hulladékot.

Hogy mindig van egy hely, ahová el lehet temetni a szerves anyagokat.

Hogy az alkohol, a hidrogén-peroxid és az ecet keveréke erős gombaölő, akárcsak az oregáno olaj, a szódabikarbóna, a fokhagyma.

Hogy fokhagymával, ecettel és mézzel antibiotikumot lehet készíteni.

Hogy a jó élethez valójában nagyon kevés kell!

A rendszerből való kilépés nem azt jelenti, hogy harcoljunk bárkivel is, hanem hogy emlékezzünk arra, hogy kik vagyunk és honnan jöttünk. Kevéssel is megteremthetsz egy világot... csak azzal, hogy felismered, hogy MI választjuk meg, hogyan. Emlékezzünk a gyökereinkre, szerezzük vissza az emlékezetünket.

Ötlet: Ha legközelebb a szupermarketben egy cserepes fűszernövényt veszel, ültesd át rendes cserépbe, hogy tovább élhessen!

Ezeket a növényeket általában magról nevelik, és sok fiatal növény szorosan össze van 'csomagolva' minden cserépben. Ezeket több kisebb csomóra oszthatjuk, és a vegetációs időszakban bármikor átültethetjük.

A legtöbbnek világos körülményekre van szüksége - a bazsalikomnak pedig még melegre is kell. A zsályát, a rozmaringot és a kakukkfüvet tavasszal fel lehet osztani, és külön cserépben nevelni, majd kiültetni konténerekbe vagy szegélyekbe.

Öntözze meg jól a növényt, majd óvatosan nyomja össze a cserepet, hogy meglazítsa a gyökereit. Óvatosan csúsztassa ki a gyökérgolyót a cserépből, a másik kezével támassza meg a növényt.


Finoman húzza szét a gyökérlabdát, hogy több kis csomót képezzen.

Ültesd át a fűszernövényeket egyedi edényekbe. Figyelj arra, hogy ugyanúgy álljon a cserépben mint eredetileg.

Vágd vissza a növény hosszú szárait, hogy az új hajtások fejlődni tudjanak. A levágott növény mehet frissen az ételbe vagy megszárítható. (Koriander kivételével)

Ezután tedd a cserepeket világos, meleg helyre, és figyelj arra, hogy mindig nedves legyen a föld.

Szupermarketben vásárolhatunk sok hasznos fűszernövényt:

  • Bazsalikom
  • Petrezselyem
  • Koriander
  • Menta
  • Kakukkfű
  • Metélőhagyma
  • Rozmaring
  • Oregano
  • Zsálya

Jó kísérletezést!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!