Sőt, hatásosan megvédi az uborkát, és a paradicsomot a lisztharmattól és a gombásodástól.

Nagyon jó tápoldatokat lehet kapni a boltokban amitől hatalmas piros paradicsomokat és gyönyörű uborkákat nevelhetünk a paprikáról nem is beszélve. Különböző permetszerek megvédik a betegségektől kártevőktől kedvenc gyümölcseinket. Ám miért vegyszerezzük a kertünket ha van rá természetes alapanyagokból készült megoldás is?

Forraljunk fel 3 liter vizet, majd hagyjuk kihűlni. Max. 38 fokos legyen, hogy ne pusztuljanak el az élesztőgombák. Oldjunk fel benne 10 evőkanál cukrot, és 10 gramm szárított élesztőt. Vigyázat, a folyadék mennyisége szinte kétszeresére fog nőni, ezért mindenképp egy 3 literesnél nagyobb edényt használjunk! Miután beletettük az élesztőt a felmelegített vízbe, hagyjuk 6-10 órán keresztül állni, időközönként kavargassuk meg. Ha reggel fogunk neki elkészíteni az élesztős oldatot, akkor este, amikor már nincs olyan meleg odakint, akár alkalmazhatjuk is. Öntsünk egy vödörbe 7 liter vizet, majd adjuk hozzá a 3 liter élesztős oldatot, és öntözzük meg az uborka, és paradicsom töveket. Bármelyik zöldségre alkalmazhatjuk, hiszen nagyon jó hatása van.

Milyen gyakran használjuk?

Az uborka esetében 12 naponta, a paradicsom és a többi zöldségek esetében 15 naponta ismételjük meg a műveletet. Mielőtt az élesztős levet használnánk, öntözzük meg alaposan tiszta vízzel a növényeinket. Az élesztős lé elősegíti a termés és a levél fejlődését, és megakadályozza a gombásodás kialakulását. Az élesztőgombák megakadályozzák más kártékony gombák megtelepedését. A hatás 3-4 nap múlva érzékelhető lesz, a növény levelei szép, élénkzöld színűek lesznek, és sokkal jobban fog fejlődni, a termése is szebb lesz.

FONTOS! Ezt a módszert mindenképp naplemente után alkalmazzuk, semmiképp se tűző napon.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!