Segít a gyomorsav túltengésen és a puffadáson is.

Hozzávalók 8 főre

  • Kb. 1 liternyi megtisztított akácvirág
  • 2 citrom leve
  • 8 evőkanálnyi kanálnyi cukor, vagy ugyanennyi méz

Az akácvirágot mossuk meg, majd óvatosan húzzuk le a virágokat a szárról. Forraljunk fel 4 liter vizet, majd hűtsük vissza kb. 40 fokosra, és öntsük rá a virágokra. Amikor kihűlt, adjuk hozzá a két citrom kifacsart levét, majd keverjük bele a cukrot vagy a mézet.

Ha a cukrot előtte karamellizáljuk, teltebb lesz az íze.

Egy napig hűtőben érleljük, majd szűrjük le. Hidegen fogyasszuk!

Néhány mentalevéllel ízesítve még finomabb!

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!