Hozzávalók
  • 1 ek. sertészsír,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 1 fej aprított vöröshagyma,
  • 500 g sertéscomb,
  • 4 tk. só,
  • 4 csipet fehérbors,
  • 1 db paradicsom,
  • 1 db tv paprika,
  • 2 ek. pirospaprika,
  • 1db sárgarépa,
  • 1db fehérrépa,
  • 200 g csiperke gomba,
  • 1 csokor petrezselyemzöld,
  • 200 ml tejföl,
  • 1 púpozott ek. búzaliszt,
  • 1 ek. kapor,
  • 100 g búzaliszt,
  • 1db tojás,
  • 2 csipet só,
  • 2 l víz.

A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd rátesszük apróra vágott vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst és fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a kockára vágott paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kb 300 ml vízzel. Ezután hozzáadjuk a fehérrépát, a sárgarépát, a gombát és a petrezselymet. Felöntjük a maradék vízzel.

A habaráshoz a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és a levesből merítünk hozzá 2 kanállal, majd a levesben alaposan elkeverjük és felforraljuk.

A csipetkéhez összegyúrjuk a tojást a liszttel és a sóval, majd a forrásban lévő leveshez csipkedjük. Beletesszük a kaprot és összeforraljuk.

Forrás: receptvideok.hu A receptet elkészítette és fotózta: Szabó Sándorné Kati

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!