A titok a tápanyagforrásban keresendő...

A csodaszép növények titka általában a tápanyagban keresendő. Ha nem áll rendelkezésre kellő mennyiségű “táplálék” a növények számára, akkor nem lesz olyan a növekedés, és a szépségük sem.

1. A szobanövények többsége szereti a cukrot, főként a kaktuszok. Ezért egy kiskanál porcukorral szórjuk meg a földjét, és utána öntözzük meg.

2. A ricinus olaj elősegíti a bimbók és a rügyek fejlődését, ezért egy kiskanál olajat keverjünk el 1 liter vízben, és azzal öntözzük a virágainkat.

3. A hamut se kell kidobni, ha vannak szobanövények, mert táplálja azokat, és fertőtlenítő hatása is van. Egy evőkanál hamut oldjunk fel 1 liter vízben, és hagyjuk állni egy hétig, de azért időnként rázzuk fel. Ezután 10 napig ezzel öntözzük a virágainkat.

4. A gránátalma héját sem érdemes a szemetesbe hajítani, Inkább áztassuk be vízbe és hagyjuk állni egész este. Másnapra már kész is az egészséges és természetes tápoldat. 

5. Ha aszpirines vízzel locsoljuk le a növények levelét, elkerülhetjük a betegségek kialakulását. Egy szemet kell 1 liter vízben feloldani.

6. Az aloe vera kifacsart leve is csodákra képes. 1 kiskanál levet keverjünk 1,5 liter vízbe, és azzal öntözzük a virágainkat.

7. A fikuszokat érdemes egy hónapban egyszer cukros vízzel öntözni. Ehhez 1 kiskanál cukrot kell 1 liter vízben feloldani. A leveleit pedig mossuk le tejjel, hogy jobban csillogjanak.

8. Az afrikai ibolya imádni fogja, ha egy B12-vitamint tartalmazó fiolát feloldunk 1 liter vízben, és ezzel locsoljuk meg a kis virágokat.

9. A banánhéj foszforban, magnéziumban és káliumban is gazdag, és ezekre az ásványi anyagokra a növényeknek is nagy szükségük van. Vágjuk fel kis darabokra a banánhéjat és ássuk bele a virágcserépben lévő földbe.

Ha használjuk ezeket az okos tanácsokat, garantáltan gyönyörű növényeink lesznek!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!