A legolcsóbb megoldások arra, hogy gyönyörűek legyenek a növényeid.

1. A szobanövények többsége szereti a cukrot, főként a kaktuszok. Ezért egy kiskanál porcukorral szórjuk meg a földjüket, majd utána öntözzük meg.
2. A ricinus olaj elősegíti a bimbók, rügyek fejlődését, így egy kiskanál olajat keverjünk el 1 liter vízben, és azzal öntözzük virágainkat.
3. A hamut sem kell kidobni, ha vannak szobanövények, hiszen táplálja azokat, valamint fertőtlenítő hatása is van. Egy evőkanál hamut oldjunk fel 1 liter vízben, hagyjuk állni egy hétig, de időnként rázzuk fel. Ezt követően 10 napig ezzel az oldattal öntözzük virágainkat.
4. A gránátalma héját sem érdemes a szemetesbe hajítani. Inkább áztassuk be vízbe, hagyjuk állni egész este, másnapra már kész is az egészséges, természetes tápoldat.  


5. Ha aszpirines vízzel locsoljuk le a növények leveleit, elkerülhetjük a betegségek kialakulását. Egy szemet kell 1 liter vízben feloldani.
6. Az aloe vera kifacsart leve is csodákra képes. 1 kiskanál levet keverjük bele 1,5 liter vízbe, és azzal öntözzük virágainkat.
7. A fikuszokat érdemes egy hónapban egyszer cukros vízzel öntözni. Ehhez 1 kiskanál cukrot kell 1 liter vízben feloldani. A leveleiket pedig mossuk le tejjel, hogy jobban csillogjanak.
8. Az afrikai ibolya imádni fogja, ha egy B12-vitamint tartalmazó fiolát feloldunk 1 liter vízben, és ezzel locsoljuk meg a kis virágokat.
9. A banánhéj foszforban, magnéziumban és káliumban is gazdag. Ezen ásványi anyagokra a növényeknek is nagy szükségük van. Vágjuk fel kis darabokra a banánhéjat, és ássuk bele a virágcserepekben lévő földbe.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!