Tanuld meg ezt a technikát. Nagyon nagy sikere lesz!

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál porélesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csésze langyos tej
  • 1 teáskanál meleg víz
  • Fél teáskanál olaj
  • 1 tojás (a sárgája)
  • 1 teáskanál só
  • 4-4,5 csésze liszt

A tetejére:

  • 80 g vaj
  • 10 dkg cheddar sajt (trappista is jó)

A videón magyar felirattal láthatod, hogyan készül ez a különleges sajtos buci.

Gyúrd össze a tészta hozzávalóit.

Takarjuk le a tésztát, és hagyjuk kelni 1 óráig.

Vágd 8 egyenlő részre, és gombócozd be.

Nyújts belőlük tányérméretű lapokat.

Kend meg a tetejét olvasztott vajjal.

Szórd rá a sajtot.

Vágd be a tésztákat a szélektől a közepéig, majd finoman tekerd fel.

A tölcsér alakú feltekert tésztát lapítsd ki a videón látható módon.

Tedd a bucikat a tepsibe, és takard le egy kendővel . Kb. 10 percig pihenjenek így.

Kend meg a  tetejét a tojássárgájával.

Szórj rá egy kis pirított szezámmagot.

Tedd sütőbe. 180 fokon süsd aranybarnára.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!