A nagyüzemi tartású csirke húsa hormonokat és antibiotikumokat is tartalmaz. 3 kipróbált módszer, ami ezeket eltünteti.

A kereskedelemben kapható csirkehús zöme ipari tartásból származik, ahol elkerülhetetlen, hogy az állatokat hormonnal és antibiotikummal kevert takarmánnyal etessék. Ezek a gyógyszerek megtalálhatók a boltok pultjaiban lévő csirkehúsban.

Hogy nyugodtan együk a csirkét, alkalmazzuk az alábbi módszerek egyikét, és így megszabadulunk a nemkívánatos vegyi anyagoktól.

A hús egészségesebb és finomabb lesz!

Ha megfőzzük a csirkét, a levét öntsük el, mert abban számos egészségre ártalmas anyag található. A főzés során ugyanis a húsban található összes méreganyag a lébe kerül.

Sütés előtt távolítsuk el a csirke belső szerveit, hiszen ezekben halmozódnak fel a méreganyagok.

Ajánlott a csirke bőrének az eltávolítása is.

Elkészítés előtt áztassuk be a csirkét:

  • 1 l víz
  • néhány kanál só
  • 1 citrom kicsavart leve.

A csirkét áztassuk 2 órán keresztül, majd még egyszer ismételjük meg ugyanezt az eljárást.

A csirkét áztathatjuk ásványvízben is, melyben szintén megtisztul, és a húsa is puhább lesz.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!