Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 gramm fiatal csalán
  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 100 ml száraz fehér bor
  • 200 g lisztes burgonya
  • 600 ml zöldség leves
  • 200 g tejszínhab
  • bors

Megmossuk és felaprítjuk a csalánt.

A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felkockázzuk.

Pároljuk meg mindkettőt a forró vajban.

Szórjuk meg liszttel, hagyjuk felhabosodni, locsoljuk meg a borral.

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd hozzáadjuk a zöldségleveshez és a tejszínhez. Óvatosan pároljuk körülbelül 15 percig, időnként megkeverve, majd turmixoljuk finomra!
Hozzáadjuk a csalánt és rövid ideig főzzük. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis húslevest, vagy hagyjuk még egy kicsit forrni.

Végül sózzuk, borsozzuk.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!