Hozzávalók 4 személyre:
- 400 gramm fiatal csalán
- 1 db hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- 100 ml száraz fehér bor
- 200 g lisztes burgonya
- 600 ml zöldség leves
- 200 g tejszínhab
- só
- bors
Megmossuk és felaprítjuk a csalánt.
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felkockázzuk.
Pároljuk meg mindkettőt a forró vajban.
Szórjuk meg liszttel, hagyjuk felhabosodni, locsoljuk meg a borral.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd hozzáadjuk a zöldségleveshez és a tejszínhez. Óvatosan pároljuk körülbelül 15 percig, időnként megkeverve, majd turmixoljuk finomra!
Hozzáadjuk a csalánt és rövid ideig főzzük. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis húslevest, vagy hagyjuk még egy kicsit forrni.
Végül sózzuk, borsozzuk.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!