Egyszerű, de különlegesen finom!

A lapockát felszeleteltem.

Besóztam, borsoztam, fokhagymával jól bedörzsöltem, megkentem mindkét oldalát mustárral, és másfél napig zárt dobozban érleltem a hűtőben.

A sütéshez tepsit, vagy vaslábast szoktam használni.

Belehelyezem a hús szeleteket, sertés zsírt öntötök rá, annyit, hogy ellepje a húsokat. Még egy fél pohár vizet is öntünk hozzá.

A sütőt előmelegítjük 150 fokra.

A lábast lefedjük, betesszük a sütőbe 3,5 órára. Az idő letelte után levesszük a fedőt, és még negyed órára visszatesszük a húst, de akkor már feljebb vesszük a hőfokot 180 fokra, hogy legyen egy kis színe.

Bármilyen körettel nagyon finom, de kenyérrel, vagy zsömlébe téve is nagyszerű étel. 

Ha zsömlébe tesszük, mehet hozzá mér mustár, esetleg vékonyra szelt lilahagyma, vagy akár vágott savanyúság.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!