Hozzávalók:
- 4 fej saláta
- 2 közepes burgonya
- fél csésze hántolt köles
- 1 kiskanál tengeri só
- 2 csomó friss kapor
- 2 dl tejszín
- kb 2 liter víz
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
- fél citrom leve
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A fejessalátát leveleire szedjük, bő folyóvízzel átmossuk és nagyobb darabokra vágjuk.
A vizet felforraljuk, először a felkockázott burgonyát, majd a kölest és a salátát tesszük bele.
Amikor a burgonya megpuhult, besűrítjük a tejszínben simára kevert tejszínnel, majd fűszerezzük.
Egyszer felforraljuk, lefedve kicsit állni hagyjuk.
Tálalás előtt citromlével ízesítsük.
A recept Csizmadia András- Kútvölgyi Mihály - Nyers Csaba: Gabonakonyha című könyvéből származik
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!