Kapros fejessaláta főzelék kölessel

Hozzávalók:

  • 4 fej saláta
  • 2 közepes burgonya
  • fél csésze hántolt köles
  • 1 kiskanál tengeri só
  • 2 csomó friss kapor
  • 2 dl tejszín
  • kb 2 liter víz
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
  • fél citrom leve
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:
A fejessalátát leveleire szedjük, bő folyóvízzel átmossuk és nagyobb darabokra vágjuk.
A vizet felforraljuk, először a felkockázott burgonyát, majd a kölest és a salátát tesszük bele.
Amikor a burgonya megpuhult, besűrítjük a tejszínben simára kevert tejszínnel, majd fűszerezzük.
Egyszer felforraljuk, lefedve kicsit állni hagyjuk.
Tálalás előtt citromlével ízesítsük.

A recept Csizmadia András- Kútvölgyi Mihály - Nyers Csaba: Gabonakonyha című könyvéből származik

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!