Nagymamámnál nem volt ebéd leves nélkül, azonban nem volt mindig idő a bonyolult ételekre, amelyek mellett órákig ott kellett állni, ezért sokszor került az asztalra egyszerű, de mégis finom étel. Nálunk ez a pergelt leves recept nagyon bevált.


A leve pirított hagymás paprikás lé, amibe krumplit és grízgaluskát főzök, ízesítve sóval, zeller zölddel és zöldpaprikával. Sokféle pergelt leves létezik, én ide sorolom ezt is.

A grízgaluska csak tojás és búzadara, (egy tojás, 3-4 evőkanál dara, tojás nagyságtól függően). Ha nincs időm, előveszem ezt az ötletet is, hisz kevés olyan leves van ami hamarabb elkészül.

A hozzávalók mennyisége attól függ, mekkora adagot szeretnénk főzni. Ha marad belőle holnapra, az sem baj, mert akkor is nagyon finom.

Kovacs Eszter konyhájából

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!