A kovászos uborka sokak kedvence, de időigényes elkészíteni, ha nem akarsz várni, ez a recept neked való. A hamis kovászos uborka nagyon finom és nagyon hasonlít az eredetire az íze, de erjesztés nélkül készül. Napokig eltartható, így akár többet is lehet készíteni belőle.

Hozzávalók:
  • 10-15 db uborka,
  • kapor,
  • fokhagyma,
  • 2 citrom leve,
  • só.

Az uborkát megmosni, bevágni úgy, mint a rendes kovászos uborkához. Lábasba beletenni sok fokhagymával, kaporral sóval. Felönteni annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Feltenni nagy lángra és forrásig melegíteni. Akkor rögtön lezárni. Kihűteni.

10-15 db uborkához 2 citromlevét csavarni. És kész. Fél óra kb. hűtőben és már ehető is, több napig eláll.

Kamocsa Lászlóné receptje és fotója

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!