A kovászos uborka sokak kedvence, de időigényes elkészíteni, ha nem akarsz várni, ez a recept neked való. A hamis kovászos uborka nagyon finom és nagyon hasonlít az eredetire az íze, de erjesztés nélkül készül. Napokig eltartható, így akár többet is lehet készíteni belőle.
- 10-15 db uborka,
- kapor,
- fokhagyma,
- 2 citrom leve,
- só.
Az uborkát megmosni, bevágni úgy, mint a rendes kovászos uborkához. Lábasba beletenni sok fokhagymával, kaporral sóval. Felönteni annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Feltenni nagy lángra és forrásig melegíteni. Akkor rögtön lezárni. Kihűteni.
10-15 db uborkához 2 citromlevét csavarni. És kész. Fél óra kb. hűtőben és már ehető is, több napig eláll.
Kamocsa Lászlóné receptje és fotója
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!