Bizonyára észrevetted, hogy míg bizonyos fajta krumplit jobb főzésre használni, mert szinte azonnal puhára fő, addig más fajtákból csodálatosan ízletes sült krumpli készül.
Miből készítheted a sült krumplit?
Ha sült krumplira vágysz, akkor előbb el kell döntened, pontosan hogyan is szeretnéd. Ha ropogósan szereted, akkor a vörös héjú krumpli a neked való. Ha azonban éppen ellenkezőleg, a valamivel vastagabbra szelt, de rendkívül lágy és ízletes sült krumplit szereted, akkor a fehér héjút kell választanod.
Ha sütőben készítenéd el: Ha így szeretnéd megsütni a burgonyát, akkor a fehér héjú változat a legalkalmasabb, mivel ez a legízletesebb.
Főzéshez való krumpli: Ugyancsak a fehér burgonya ajánlott az ízletes és jó állagú krumplipüré elkészítéséhez is.
Salátákhoz alkalmas krumpli
Mi a piros héjú burgonyát javasoljuk, mivel ez főzés után is megőriz valamennyit a keménységéből, nem esik szét. Ezt a fajtát bármilyen krumplisaláta elkészítéséhez is használhatod.