A növények a leggyönyörűbb, természetes dekorációs elemek

A növények a leggyönyörűbb, természetes dekorációs elemek, egyaránt lehetnek a kert vagy a lakás díszei. A legkülönbözőbb fajták, formák és színek pozitivitást és örömet hoznak a mindennapokba.

 

Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy a szivárvány valamennyi színét becsempészheted az otthonodba mindössze egyetlen növény elültetésével?

Ismerkedj meg a szivárványos pozsgás növényekkel!

A pozsgások (másképpen szukkulensek) a legnépszerűbb szobanövények közé tartoznak, mivel nem túl igényesek, viszont gyönyörűen mutatnak.

Ezek a sokoldalú, szívós növények nem igényelnek sok vizet, gondoskodást vagy figyelmet, jól tűrik a szárazságot, és alkalmazkodnak a száraz környezethez.

A pozsgás növények megvastagodott, húsos törzsükben vagy leveleikben raktározzák a vizet.

Rendkívül sokféle változatukat megtalálhatjuk, de a fáskövirózsák (Echeveria), szivárványos színeikkel igazán különleges díszei lehetnek a kertnek vagy a lakásnak.

Ez a gyönyörű, rózsát formázó növény az évszaknak megfelelően változtatja a színét. Először zölden virul, majd lassan, fokozatosan rózsaszínbe vált, a folyamat során a levelek több árnyalatban pompáznak.

Alacsony termetű növény, és az egyes rózsák, amelyek akár 15 cm átmérőjűek is lehetnek, szorosan egymás mellett nőnek.

Ráadásul minden növény mintája egyedi!

Az egyik legkülönlegesebb alfaj az Echeveria ‘Perle von Nürnberg’.

Szóval, ha kedvet kaptál a kertészkedéshez, ne habozz, szerezd be a magokat online, de akár egy közeli kertészetben is megvásárolhatod a már elültetett növényt.

Az echeveria lassan növekszik, és sem magasságban, sem terjedelemben nem haladja meg a 30 centit.

A sok fényt és a jó vízáteresztő talajt kedveli. Előnyben részesíti a sivatagi körülményeket, és a túl sok víz gombás fertőzést, vagy rothadást okozhat. Rendszeresen távolítsd el az elhalt leveleket.

Szükség esetén át is ültetheted, ha teheted, inkább nyáron.

Ezzel a gyönyörű növénnyel neked is meglehet a saját, személyes szivárványod!

 
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!