Tavasszal különösen fontos, hogy fokozott figyelmet fordítsunk a növényekre, és biztosítsuk nekik azokat a tápanyagokat, amikre szükségük van, hogy egészségesek legyenek.

Ahhoz, hogy megfelelően fejlődjenek, a növényeknek tápanyagokra van szükségük, de ha nem szeretnél műtrágyát vásárolni, akár otthon is elkészítheted a saját, teljesen természetes keverékedet, amihez csak olyan összetevőkre lesz szükséged, amelyeket egyébként kidobnál.

Ennek a tápszernek a fő összetevője a burgonyahéj, nagyon jó hatással van a növényekre.

A gyümölcs- és zöldséghéjak több száz olyan ásványi anyagot és tápanyagot tartalmaznak, amelyekre a növényeknek szükségük van, ezért nagyszerű alapanyagok tápszerek készítéséhez.

A legjobb alapanyagot a burgonya- és a banánhéj jelentik, amit a legtöbben kidobnak, pedig tele vannak értékes tápanyagokkal.

 

Így készítheted el a legjobb természetes tápszert

A burgonya-, illetve a banánhéjat először 10 napig kell szárítani a napon, mielőtt összeállítanánk ezt a keveréket. A másik fontos összetevő, amire szükségünk lesz, a kávézacc, ami szintén majdnem minden háztartásban megtalálható, és nagyszerű tápanyagforrás a növények számára.

Végül tojáshéjat is adhatunk a keverékhez, ami rendkívül gazdag kalciumban. Mindezeket az összetevőket elég egyszerűen kézzel összeaprítani, de akár össze is turmixolhatjuk azokat, hogy a hatás még erőteljesebb legyen.

Ezzel a keverékkel a növények káliumhoz, foszforhoz, kalciumhoz, magnéziumhoz és más tápanyagokhoz jutnak, amelyek elengedhetetlenek az egészséges növekedéshez és virágzáshoz.

Ez a házi készítésű tápszer nemcsak rendkívül hatékony, de gazdaságos is, hiszen lényegében csak konyhai hulladékokra van szükség hozzá, ugyanakkor teljesen természetes és vegyszermentes is.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!