Ha vegyszermentesen akarunk paradicsomot nevelni, akkor az élesztő kiváló tápanyagforrás lehet számára. Az élesztő tulajdonképpen egy gomba, és megakadályozza más gombák megtelepedését, és a növény megbetegedését.

Minden, amire szüksége van a szervezetednek:

Az élesztős tápozást az esti órákban végezzük, amikor a leveleket nem égeti a nap, és a növény minél nagyobb mértékben fel tudja venni a tápanyagokat.

 

Hozzávalók:

  • 50 gramm élesztő;
  • 1 liter vizet;

Csak annyit kell tenni, hogy feloldjuk az élesztőt egy liter vízben, majd a kapott oldatot további tíz liter vízzel vegyítsük, ha lombtrágyázást akarunk végezni. Ha gyökértrágyázást végzünk öt liter vízzel keverjük el az élesztőt.

A keverékhez mindig meleg vizet használjunk, de a víz ne legyen forró. Használhatunk száraz élesztőt is a keverék elkészítéséhez.

Kéthetente ajánlott megismételni a műveletet. Ezt a keveréket nemcsak a paradicsomra használhatjuk, de az uborka is meghálálja a törődést.

Óvatosan kell azonban használni, hiszen nemkívánatos hatásai is lehetnek. Az élesztő kimerítheti a talaj káliumtartalmát, ezért nem szabad túlzásba vinni. A probléma megelőzése érdekében javasolt káliumtartalmú fahamu-oldattal is tápozni a talajt.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!