Kívül aranybarna és ropogós, belül pedig puha, szaftos – ráadásul elkészíthető olajban sütve, sütőben vagy air fryerben is.
Hozzávalók
- 2 csirkemell (vékony csíkokra vágva)
- 1 csésze búzaliszt vagy kukoricaliszt
- 1 csésze Panko morzsa vagy klasszikus zsemlemorzsa
- 1/2 csésze tej
- 1 tojás
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors
- 1 teáskanál édes vagy füstölt paprika
- 1/2 teáskanál fokhagymapor
- 1/2 teáskanál hagymapor
- 1/2 teáskanál sütőpor (extra ropogósságért)
- Olaj a sütéshez (ha olajban sütöd)
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk.
Egy tálban keverjük össze a tejet a tojással, és pácoljuk benne a csirkét 15-30 percig – ettől még szaftosabb lesz.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, sót, borsot, paprikát, fokhagymaport, hagymaport és sütőport.
Egy másik tálba öntsük a Panko morzsát vagy klasszikus zsemlemorzsát.
Vegyük ki a csirkecsíkokat a tejből, és forgassuk meg a fűszeres lisztben.
Ismét mártsuk bele a tejbe, majd hempergessük meg a zsemlemorzsában.
Finoman nyomkodjuk rá a morzsát, hogy jól tapadjon.
Olajban sütés
Melegítsük az olajat 170-180°C-ra.
Süssük a csirkecsíkokat 3-4 percig mindkét oldalon, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
Itassuk le papírtörlőn.
Sütőben sütés
Helyezzük a csíkokat sütőpapírral bélelt tepsire.
Enyhén permetezzük meg olajjal, és süssük 200°C-on 18-20 percig, félidőben megforgatva.
Air Fryer
Melegítsük elő az air fryert 200°C-ra.
Helyezzük a csíkokat a kosárba, és süssük 10-12 percig, félidőben megfordítva.
Mindegy hogy készíted, az eredmény kívül ropogós, belül szaftos csirkecsíkok!
Mártogatós szószok
- Klasszikus fokhagymás szósz – görög joghurt, majonéz, fokhagyma, citromlé
- BBQ szósz – kiemeli a ropogós panír ízét
- Mézes-mustáros szósz – édes és fűszeres kombináció