Rengeteg betegség orvosolható vele, a titka csak annyi, hogy nyersen kell megenni.

Sokan szeretik, sokan idegenkednek tőle a szaga miatt. Pedig a lilahagyma egészségre gyakorolt hatása lenyűgöző. A titok, soha ne főzd, párold, mindig nyersen fogyaszd (a főzés ugyanis jelentősen lecsökkenti gyógyító tulajdonságait).

7 ok amiért érdemes gyakrabban fogyasztanod

Cukorbetegség ellen is jó

A nyers lila hagyma felgyorsítja az inzulin termelődését. Aki cukorbeteg, annak érdemes gyakran fogyasztania.

Székrekedés ellen is hatásos

A hagyma rostjai segítenek a belekből kihajtani a mérget és gyorsabb működésre ösztönzik az emésztést.

Enyhíti a torokfájást

Régi jól bevált szokás hagymalevet használni megfázás és torokfájás kezelésére. Rendkívül gyorsan hat.

Elálltja az orrvérzést

A lilahagymával elállíthatod az orrvérzést. Elegendő, ha megszaglászod a félbevágott hagymát.

Védi a szívet

Gyakori fogyasztása védi a szíved a koszorúér-betegségtől, és szabályozza a magas vérnyomást.

Szabályozza a koleszterinszintet

A nyers lilahagyma fogyasztása csökkenti a szervezet rossz koleszterin szintjét.

Megállítja a rákos sejtek növekedését

A hagymában lévő kéntartalmú vegyületek megállítják a rákos sejtek növekedését, védik a szervezetet a fekélyektől és különböző betegségektől. Hasonlóképpen megnyerik a csatát a húgyúti baktériumokkal szemben.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!