Több hétig is elállhat, és ha egyszer megfagy, akkor talán még finomabb lesz.
- 50 dkg toka vagy hasaalja szalonna,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 fej fokhagyma,
- pirospaprika,
- só, egész bors.
Előző nap a szalonnát sóval beterítem úgy, hogy teljesen ellepje és a sóban áll 24 órán keresztül. Másnap a szalonnát egy lábosba betéve felöntöm vízzel, hogy bőven ellepje
Beleteszem a fej hagymát három gerezd fokhagymát, egész borsot (5-6 szem) és egy kis sót, majd főzöm 3-4 órát úgy, hogy a víz éppen gyöngyözve forrjon.
Ha a szalonna megpuhult kiveszem a vízből, a tetejére zúzott (fokhagymanyomós) fokhagyma kerül teljes felületére ízlés szerint. Én jó vastagon szeretem, majd megszórjuk pirospaprikával. Kihűlés után friss kenyérrel, paprikával, paradicsommal fogyasztható.
Kovács Sándor receptje!
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!