A csipkebogyót egy nagy lábasba tesszük, és felöntjük 2 liter forrásban lévő vízzel.
Forraljuk vissza a vizet, majd kapcsoljuk le a tüzet, és hagyjuk állni a csipkebogyót 15 percig.
Szűrjük át a keveréket egy zselés zacskón vagy egy dupla muszlinrétegen, nyomjunk ki annyi folyadékot, amennyit csak tudunk, majd tegyük félre.
A pépet visszaöntjük a serpenyőbe, felöntjük 1,5 liter vízzel, és felforraljuk. Ezután kapcsolja le a hőt, és hagyja állni 10 percig.
Ismételje meg a szűrési folyamatot, majd dobja ki ami a muszlinban maradt.
Öntse az összes leszűrt csipkebogyó-folyadékot egy tiszta serpenyőbe, és forralja gyorsan, amíg körülbelül 1 literre csökken. Távolítsa el a felszínre kerülő habot, majd keverje hozzá a cukrot, amíg fel nem oldódik.
Öntse a szirupot sterilizált üvegekbe, tálalásra készen.
Akár három hónapig is eláll, hűtőszekrényben tárolva!
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!