2022. 06. 14
Napérlelte szőlőszemek magvából készül. Zöldessárga színű, jellegzetes illatú, mely a feldolgozott szőlőéhez hasonlít. Ízét 200 °C felett is megtartja, füstpontja 250 °C ezért más olajoktól eltérően sütési hőmérsékleten kevesebb káros égéstermék keletkezik.

2022. 06. 09
Könnyen elkészíthető, különleges zamatú sütemény, ami garantáltan a család kedvence lesz.

2022. 06. 08
A békalencséhez hasonlító növénykéről ma még nehéz elképzelni, hogy a tányérunkon landolhat.

2022. 05. 31
Sokat javult a kender megítélése az elmúlt években, egyre többen ismerik el jótékony hatását, de még mindig sok az előítélet és a téves információ. Minden hónapban igyekszünk az olvasóknak egy kis plusz információval szolgálni erről a növényről, mely nélkülözhetetlen segítője és tápláléka volt az emberiségnek egészen az utóbbi pár évtizedig. Ebben a számban Farkas Attilával, a Kendertér megálmodójával beszélgetünk, aki nap mint nap rengeteget tesz azért, hogy visszaállítsa a kannabisz megtépázott renoméját.

2022. 05. 24
A talajba kerülő cigarettacsikkek gátolhatják a növények fejlődését!

2022. 05. 24
A fekete retek közismert gyógyhatásáról, de most a kistestvéréről a hónapos retekről lesz szó. Ez a piros héjú finomság ugyanolyan remek gyógyító, mint a nagyobbik testvére, de mi leginkább csak salátában vagy vajas kenyéren találkozunk vele. Próbáljuk ki az alábbi receptet és máris másként nézünk majd erre a kora tavaszi zöldségre.

2022. 05. 20
Nem írnám le, ha ma reggel nem harmadjára történik meg az eset. Az első úgy tíz nappal ezelőtt... Az a szokás a Várfokán, hogy reggel is van egy kis lisztkukac a cinegéimnek, meg este is. Este nagyobb az adag, hogy amelyik nappal nem tudott eleget gyűjteni, az se üres beggyel menjen aludni. Megfigyeltem, hogy most, amikor a reggelek kezdenek hidegebbé válni, a cinegéim éhesebbek! Csak a rend kedvéért írom, hogy úgy 10-12 cinege és 2 rozsdafarkú van gondozásom alatt. A cinegéket elég nehéz megszámolni intenzív mozgásuk miatt, de amikor egyszerre 8 van az erkély díszszilvafáján, akkor meg tudom becsülni, hogy az előbb vagy négy szállt el, csőrében egy-egy kukaccal.

2022. 05. 19
A szobában tartott virágokkal is működik!

2022. 05. 18
Vajon be tudja csapni a szemed az agyadat? Mennyire élénk a fantáziád? Teszteld magad!

2022. 05. 18
Minden növény nyersen fogyasztva arra a szervre jó, azt a szervet gyógyítja, amelyikre hasonlít!