A mocsári hibiszkusz (Hibiscus moscheutos) szaporítása viszonylag egyszerű, és két fő módszert alkalmazhatunk: magvetést vagy dugványozást. Mindkét technika hatékony, de az időzítés és az alapanyag minősége kulcsfontosságú a siker érdekében.

Magvetés

A mocsári hibiszkusz magjait legjobb tavasszal elvetni. A magokat először áztasd vízbe 24 órán keresztül, hogy a csírázást elősegítsd. Ezután tedd a magokat laza, tápanyagban gazdag földbe, és tartsd nedvesen a talajt. A csírázás néhány hét alatt megindul, de türelemre lesz szükség, mivel a növény lassan fejlődik az első hónapokban.

Dugványozás

A dugványozás a nyári hónapokban a leghatékonyabb. Vágj le egy 10-15 cm-es hajtást az anyanövényről, távolítsd el az alsó leveleket, majd tedd vízbe vagy közvetlenül laza talajba. Tartsd párás környezetben, amíg meg nem gyökerezik.

Mindkét módszerrel erős és egészséges mocsári hibiszkuszt nevelhetsz, amely évről évre gyönyörű virágokat hoz.

A kertész tapasztalata:

Ki kell szedni a magtokból a magokat. Február végén, március elején szoktam 9 centis virágcserépbe tenni 3-4 magot amit előtte beáztattam hogy megpuhuljon a mag. Egy-két napig lehet nedves ruhában puhítani előtte. Nagyon lassan kel ki. Ha kinövi a kis cserepet, akkor én általában átültetem még egy nagyobba, mert a szabadba csak akkor tehető ki, ha jó idő van. Már első évben szokott virágozni.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!