Még nincs vége az influenza-szezonnak, a változékony idő kedvez a meghűlést okozó vírusok, baktériumok szaporodásának, terjedésének, így jobb ha óvintézkedéseket teszünk. Ha

Még nincs vége az influenza-szezonnak, a változékony idő kedvez a meghűlést okozó vírusok, baktériumok szaporodásának, terjedésének, így jobb ha óvintézkedéseket teszünk. Ha gyömbérből ízletes dzsemet készítünk, megakadályozhatjuk, hogy ezek a fránya kórokozók megbetegítsenek. Az is csodás a következő receptben, hogy gyorsan kész van, nem kell sok minden hozzá, nincs mellékhatása, mivel természetes készítmény. Hozzávalók:
  • egy 10 cm-es friss gyömbérdarab, héjastul
  • 3 biocitrom
  • 400 g méz
Elkészítés: Először is meg kell mosni a gyömbért, majd héjastul le kell reszelni. A citromot héjastul kockázzuk fel kis darabokra, de a magokat szedjük ki, a többi részt pedig tegyük bele egy tiszta, lezárható befőttes üvegbe, és egy botmixerrel pépesítsük össze a gyümölcs darabkákat. Erre szórjuk rá a reszelt gyömbért, és alaposan keverjük össze. A végén pedig kanalazzuk rá a keverékre a mézet, ismét keverjünk egyet az egészen. Ennyi az egész. Reggeli közben fogyasszunk el a dzsemből egy kiskanálnyi mennyiséget, amíg el nem fogy.

Forrás: twice.hu (̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!