Az az igazi, ha a hagyma, paradicsom, paprika frissen a kertből van :)

Hozzávalók:

  • 2 ek    zsír    
  • 15 dkg    szalonna    
  • 0.5 kg    hagyma     
  • 0.5 kg     paprika    
  • 2 db    hegyes erős  paprika    
  • 30 dkg    kolbász    
  • 1 kg     paradicsom    
  • só  
  • piros  paprika    
  • cukor  

Nokedlihez: 

  • 30 dkg    liszt    
  • 1 db    tojás

A zsírt lábasba teszük, kisütjük benne a szeletekre vágott és bevagdosott szalonnát, a pörcöket kivesszük. Ebbe a zsírba tesszük a szeletekre vágott hagymát, megsózzuk, majd 4-5 percig pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, erős paprikát és a kolbászt vagy virslit (vagy van amikor mindkettőt). Kicsit megsózzuk a paprikát is, hogy puhuljon. Amikor félig puha, hozzátesszük a paradicsomot, a pirospaprikát és egy kevés cukrot.

Addig főzzük, amíg a paradicsom leve elfő, és jól besűrűsödik. A lisztből, tojásból nokedli tésztát készítünk, forró vízben kiszaggatjuk, végül erre szedjük rá a kolbászos lecsót. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!