Az az igazi, ha a hagyma, paradicsom, paprika frissen a kertből van :)
Hozzávalók:
- 2 ek zsír
- 15 dkg szalonna
- 0.5 kg hagyma
- 0.5 kg paprika
- 2 db hegyes erős paprika
- 30 dkg kolbász
- 1 kg paradicsom
- só
- piros paprika
- cukor
Nokedlihez:
- 30 dkg liszt
- 1 db tojás
A zsírt lábasba teszük, kisütjük benne a szeletekre vágott és bevagdosott szalonnát, a pörcöket kivesszük. Ebbe a zsírba tesszük a szeletekre vágott hagymát, megsózzuk, majd 4-5 percig pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, erős paprikát és a kolbászt vagy virslit (vagy van amikor mindkettőt). Kicsit megsózzuk a paprikát is, hogy puhuljon. Amikor félig puha, hozzátesszük a paradicsomot, a pirospaprikát és egy kevés cukrot.
Addig főzzük, amíg a paradicsom leve elfő, és jól besűrűsödik. A lisztből, tojásból nokedli tésztát készítünk, forró vízben kiszaggatjuk, végül erre szedjük rá a kolbászos lecsót.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!