A szeszélyes időjárás azok szervezetét is megviseli, akik nem érzékenyek a frontokra. A frontérzékenység napjainkban népbetegség. A hideg frontok, a meleg frontok, a ciklonok megjelenése sok ember számára okoz kisebb-nagyobb tüneteket.

Az alábbi gyógytea kísérleti adatokkal bizonyítottan enyhíti a frontérzékenységet. Frontérzékenységben szenvedőknek másfél hónapon keresztül naponta háromszor adták ezt a teát, és pusztán ennek hatására a betegek 85-­90 százalékánál a panaszok csökkenését, illetve teljes megszűnését figyelték meg.

Az antifront tea receptje:

5 dl forró vízhez 3 teáskanálnyi friss vagy szárított citromfű levél egy kanálnyi angyalgyökér és egy levendula szükséges; 10 percnyi áztatás után szűrjük le, és naponta igyunk három csészényit ebből a teából.

Fogyasztható ezen kívül rozmaring- és zsályatea, aktivizálásra szolgálhat a borsmenta és a fehér üröm, akiknél pedig a frontok elsősorban pszichés panaszokat – levertséget, kábultságot, depressziót – okoznak, azok orbáncfű teát igyanak. A frontérzékenység és az általa okozott panaszok általános enyhítésére alkalmasak továbbá a következő gyógynövényteák: angyalgyökér, bazsalikom, boróka, cickafark, csalán, csipkebogyó, galagonya, gyöngyajak, kakukkfű, kálmos, kerti ruta, komló, koriander, szagos müge.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!