Bármilyen hihetetlen, ezek a növények a mérgező anyagoktól, portól, festékgőzöktől is megtisztítják a levegőt!

Otthon nevelt növényeink nemcsak az oxigéntermelésért felelősek, de rendelkeznek azzal a képességgel is, hogy megtisztítsák a levegőt mind a méreganyagoktól, mind a penésztől.
Van azonban néhány növényfajta, amely a többinél jobban megszűri a levegőt és eltávolítja belőle szerves, párolgó vegyületeket. Bármilyen hihetetlen, ezek a növények a mérgező anyagoktól, portól, festékgőzöktől is megtisztítják a levegőt! Most 6 olyan növényt mutatunk be, amit érdemes otthon, a lakásban tartani.

Aloe Vera
Ez a növény azért nagyszerű, mert növeli az oxigén szintjét, miközben elnyeli a szén-monoxidot, a szén-dioxidot és a formaldehidet. Egyetlen aloe növénnyel elérhetjük azt az eredményt, amit 9 biológiai légtisztítóval.

Szobafikusz (Ficus Elastica)
Ez a fantasztikus növény nagyon igénytelen, sok fényre sincs szüksége. A fikusz rendkívül hatékony a levegő formaldehidtől való megtisztításában. Arra viszont ügyeljünk, hogy a növény levelei mérgezők, ezért tartsuk tőle távol a gyerekeket és a háziállatokat.

Borostyán (Hedera Helix)
Ennek a növénynek minden otthonban ott lenne a helye. Képes eltávolítani a levegőben jelenlévő méreganyagok 60%-át és a fekália szemcsék 58%-át a keletkezéstől számított 6 órán belül.

Zöldike (Chlorophytum Comosum)
Még minimális fény mellett is képes a fotoszintézisre. Kiválóan elnyeli a levegőben lévő toxinokat, mint a sztirol, a szén-monoxid, a formaldehid vagy a benzin. Egy növény kb. 200 m2-es tisztítja meg a levegőt.

Anyósnyelv  (Sansevieria Trifasciata)
Az anyósnyelv szinte elpusztíthatatlan növény. Rendkívül ellenálló és csak nagyon kevés fényre van szüksége a fotoszintézishez. Amellett, hogy képes eltávolítani a toxinokat, sok oxigént is termel éjszaka, ezért jó helye van a hálószobában.

Vitorlavirág (Mauna Loa Spathiphyllum)
Az egyik legjobb választás a levegő vegyi anyagoktól és mérgektől való megtisztításához. A triklór-etilént és a formaldehidet is kiszűri. A NASA ajánlása szerint 500 m2-en legalább 15-19 ilyen növényt kellene tartani. Ez azt jelent, hogy egy 80 m2-es lakásban már 3-4 elegendő belőlük. A hálószobába ne felejtsünk el növényt tenni, mivel feltehetően itt töltjük a legtöbb időt.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!