A virágok magról való ültetése ősszel nagyszerű módja annak, hogy tavasszal színpompával töltsük meg a kertet.

Az őszi ültetésnek szeptember végén van itt az ideje, de ha még nem tudod, milyen virágokat válassz, az alábbiakban megismerhetsz 5 olyan fajtát, amit érdemes ilyenkor elültetned, és amelyek könnyen alkalmazkodnak a hideghez, sőt, akár az első fagyokig is virágozhatnak.

 

Csillagfürt

Ha érdekes színkombinációt szeretnél létrehozni balkonládában vagy a kertben, válaszd a csillagfürtöt (Lupinus). A virágok a száron tömött vagy nyitott fürtvirágzatot alkotnak változatos színekben, és gyönyörűen mutatnak bármelyik kertben.

A legjobb szeptemberben ültetni őket, hogy a következő nyáron élénk színekben pompázzanak. A napos helyeket kedvelik, nedves, de jó vízelvezetésű talajjal. Ugyanakkor a talaj számára is hasznosak, mivel képesek megkötni a benne lévő nitrogént, így gazdagítva a talajt más növények számára.

Pipacs

A pipacsok élénk színe minden kertet varázsaltossá tehet. De amellett, hogy gyönyörűek, rendkívül könnyen és gyorsan termeszthetők magról, így ideálisak a szeptemberi ültetéshez.

 

Napfényes, alaposan gyomtalanított és megtisztított helyre van szükségük, jó vízelvezetésű talajjal. A magokat vékony rétegben vesd el a talajban. Amikor a palánták már elég nagyok, ritkítsd meg azokat, hogy körülbelül 30 cm távolságra legyenek egymástól.

 

 

Krizantém

Bár hajlamosak vagyunk az őszhöz kapcsolni, a krizantém tulajdonképpen már kora nyártól kezdve virágozhat. Rendkívül szívós növény, aminek könnyű gondját viselni.

Az egyik legfontosabb dolog, amire figyelnünk kell, hogy széltől, huzattól védett helyre ültessük. Ezenkívül fontos a gyakori öntözés, mivel a talajnak folyamatosan nedvesnek kell lennie.

Margaréta

A margaréta vagy réti margitvirág az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb évelő növény. Rendkívül szívós, nem igényel különösebb gondozást, és jól viseli a hideget.

Ahhoz, hogy gyönyörködhessünk a virágaiban, félárnyékos vagy napos helyre kell ültetnünk. Ugyanakkor fontos a rendszeres öntözés és a jó vízelvezetésű talaj.

 

Bársonyvirág

A bársonyvirág vagy büdöske (Tagetes) az őszirózsafélék családjába tartozik, és gyönyörű színfolt lehet akár a kertben, akár egy teraszon, vagy cserépben. Szinte egész ősszel virágzik, így sokáig gyönyörködhetünk benne.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!