Nem kell hozzá más csak egy 5 literes műanyag flakon, (jó az olajos, de a desztillált vizes vagy akár a az ablakmosó-folyadékos is, persze ez utóbbi jól kimosva), és 10-15 közepes fej hagyma.
- Első lépésként a flakonra vágjunk elszórva annyi kb. 5 cm-es átmérőjű lyukakat, ahány fej hagymánk van. Az aljába pedig fúrjunk néhány apróbb nyílást, hogy a felesleges víz ne álljon meg benne később.
- Töltsük fel a flakont földdel, de ne tömködjük le nagyon keményen.
- A hagymákat a nyíláson nyomjuk bele a földbe, úgy hogy a száruk kifelé nézzen. Nem kell teljesen belenyomni, 1-2 centiméternyi maradjon kint belőle. Ha nem fér be a vágott lyukon, egy késsel tágítsuk ki a műanyagot.
- Amikor belenyomkodtuk a hagymákat állítsuk a flakont egy tálra, és alaposan locsoljuk meg. napos helyen tartva 10-15 napon belül már szüretelhetjük is a hagymaszárakat. A „hagymafánk” egészen addig „terem” majd, amíg a gumók teljesen ki nem merülnek.