Egyik leghatásosabb ellenszere a fájdalmas betegségeknek.

Sérülések, zúzódások és ízületi fájdalmak enyhítésére nincs hatásosabb a káposztalevélnél, ezért érdemes kihasználni a jótékony hatóanyagait.

Csak rá kell tenni a levelét a fájó testrészre, aztán erősen rögzíteni. A legjobb, ha a dunsztolást éjszakára is magunkon hagyjuk, mert akkor a káposzta megernyed és a benne lévő hatóanyagok jól felszívódnak a bőrön keresztül.

Jó megoldás a káposztalevél az erős fejfájásra is, amit gyakran a krónikus fáradtság vagy a stressz válthat ki. Egy friss levelet rögzítsünk a fejünk tetején, és az a legjobb, ha egy szoros sapkát húzunk rá és úgy fekszünk le.

Csodát tesz a visszeres lábakkal, és enyhíti az égető, lüktető fájdalmakat is, de csak friss levelet szabad használni. A káposzta nyers leve 10 nap alatt helyrehozza a gyomorfekélyt is.

Ha apróra vágjuk és egy keveset a begyulladt fülbe teszünk, megszünteti a fertőzést és fájdalomcsillapítónak is remek. Rengeteg problémára jelent még megoldást a káposzta, ezért ajánljuk bátran mindenkinek ezt a nagyon hasznos zöldséget nem csak evésre, és a kiskertben is megterem mindenhol, ezért olcsó háziszer!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!