itt van 4 természetes gyomirtó módszer a lusta kertészeknek!

A nemkívánatos gyomtól úgy szabadulhatunk meg a legegyszerűbben, ha gyökerestől kihúzzuk, de létezik más megoldás is! Ugyanis ha a járólapokon és a térkövek fugái között gyom bújik elő, a gyomlálás nem mindig célravezető, mert könnyen beszakad a gyökere, és utána még jobban elburjánzik.

Nézzük meg mit tehetünk ez ellen a vegyszerek használata nélkül.

Forrázzuk le

Kézenfekvő módszer, mégis ritkán alkalmazzuk. Ha tésztát, vagy krumplit főzünk, a vizet ne a lefolyóba öntsük, hanem egyenesen a dudvára, így villámgyorsan megszabadulhatunk tőlük. Persze közben legyünk nagyon óvatosak.

Takarjuk be

Egy másik pofonegyszerű megoldás azoknak, akik lusták gyomlálni. Fedjük le a gyomos területet egy hétre néhány réteg újságpapírral. Alatta fény nélkül hamar elpusztulnak a gyomok.

Sózzuk meg

Ez a módszer szinte minden gyomnövényre hatásos, de óvatosan kell alkalmazni. Csak olyan területen végezzük el ezt, ahol semmilyen növény jelenléte nem kívánatos. Pl. járdák, kerti utak, kocsi feljárok. Két variáció ismeretes. Vagy egyszerűen besózzuk a felületet, vagy 1 liter forró víz és ½ kg só tömény oldatát spricceljük közvetlenül a dudvára.

Ecetes öntözés

Ez is egy nagyon hatékony módszer, de csak úgy alkalmazzuk, mint a sózást. Egy szórófejes flakonba 4 dl 20%-os ecet és 6 dl vizet összekeverünk, és a nemkívánatos gyomokra spricceljük. 3-4 nap múlva megszáradnak, majd elsárgulnak.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!